Отказът  от руския нефт, на първо място, ще доведе до

...
Отказът  от руския нефт, на първо място, ще доведе до
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Управляващата некоалиция си е 100-процентова изпипана коалиция, в която господстваща роля играят ГЕРБ и Борисов

„ Отказът  от съветския петрол, преди всичко, ще докара до тежки стопански и политически последствия. Това е рисково натягане от страна на българските ръководещи пред Съединени американски щати и е неуместно, тъй като и те самите не упорстват по този начин гневно за това. Нека не се лъжем – без глобата на Съединени американски щати Европейската комисия нямаше да позволи така наречен дерогация на България и Унгария да продължат да внасят съветски петрол ”. Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” проф. Румен Гечев в ефира на Евроком.
„ На второ място, до момента в който Съединени американски щати през Европейска комисия принудиха страните членки на Европейски Съюз и изключително тези от Източна Европа, които са най-близко до военния спор в Украйна и търпят най-големи загуби, да се съобразят със глобите, Съединени американски щати за последната година и половина са внесли от Русия уран и производни на урана артикули на стойност 1.6 милиарда щатски $ ”, уточни социалистът. В същото време, по думите му, „ послушковците ” от Европейска комисия са вкарали Европа в една тежка икономическа рецесия, следвайки натиска на Съединени американски щати за наказания против Русия, които явно не сработват, само че нанасят големи загуби на Европа.
„ На премиера Денков бих показал и още един факт - Съединени американски щати внасят петролни артикули от Индия, знаем, че Индия не е богата на такива артикули, само че пък Русия реалокира износа си на петролни артикули към нея. Т.е. износът на съветски нефт към този момент минава в сериозна степен и през Индия. А министър председателят Денков ни предлага да си увеличим разноски по доставката на нефт и вместо непосредствено от Русия – този нефт да идва у нас през Индия ”, уточни проф. Гечев.
„ Обмисляли, казусът е, че обмислят, само че не мислят ”, реагира депутатът от Българска социалистическа партия и добави: „ Ако са национално виновни като политици – би трябвало да знаят, че този слугинаж ще коства на българските компании и на жителите стотици и хиляди левове годишно ”.
„ Българска социалистическа партия внесохме в деловодството документално искане и чакаме министър председателят и финансовият министър да дойдат в Народното събрание, с цел да кажат, изключително на потърпевшите български жители, какво ще подхващат в идващите часове и дни за мощно засегнатите от бедствието региони. И второ – какви ограничения ще бъдат взети това да не се случи още веднъж ”, разяснява настояването на социалистите проф. Гечев. Той акцентира ясно позицията на Българска социалистическа партия: „ Да, ние споделяме ясно, че има случаи, в които човек мъчно може да се пребори с естествените стихии, само че тук явно има и неточности, насъбрани през годините, както на централно, по този начин и локално равнище, които няма по какъв начин да бъдат опростени ”.
Той даде образци: „ Как по този начин се оказва, че са запълвани дерета за да се усилят площите, които да се продават и застрояват?  Стана ясно, че при ремонта на някои от мостовете е понижено отстоянието от дъното на реката до тунела на моста, тъй че е основано изкуствено изискване за увеличение тягата на водата. Видно е, че с изключение на естествената буря, става дума за поредност от неточности и грабежи, които водят до вреди и съществени загуби и за жалост – да погубени животи ”.
По думите му, това е било очебийно от ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в пленарна зала при настояването на социалистите за чуването. „ Тя е от Мизия, както там, по този начин и в Карловско, и в други случаи на бедствия се оказа, че обещанията на страната не са изпълнени – нито са обезщетени хората, нито са възобновени вредите. Искаме този път да се огледа съществено и се работи координирано за решаването на казуса ”, акцентира проф. Гечев. Той добави позицията си, че страната би трябвало да оказва помощ, само че и българите не трябва да подценяват застраховането.
„ Нека никой не храни илюзии, че Делян Добрев демонстрира храброст и в храбър проект извежда проблеми на настоящето ръководство. Няма по какъв начин Добрев да не е съгласувал с Борисов това, което прави – те разиграват един много на ниска цена спектакъл ”, разяснява изказванията на депутата от ГЕРБ проф. Гечев. Той беше безапелационен, че това е на ниска цена спектакъл, защото не съществува термин като некоалиция. „ Това си е 100-процентова изпипана коалиция и в нея определяща, господстваща роля играе партия ГЕРБ, респективно  Бойко Борисов ”, акцентира социалистът.
За последните изявления на акад. Денков във връзка с 3 март социалистът съобщи: „ Поведението на премиера Денков опонира на позициите на смазващо огромна част от българския народ. Да кажеш, че сменяш националния празник поради изявленията на един дипломат опонира на хубавичко логичност и разсъдък. Не Денков, пък бил и той министър председател, дефинира националния празник – българският народ е този, който го е определил ”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР